dinsdag 27 augustus 2013

De ongezonde aangeprezen levensmiddelen die de media aanprijst

 

De ongezonde aangeprezen levensmiddelen die de media aanprijst




Mensen hebben de neiging om telkens weer te luisteren naar advertenties van de media over voeding, We worden blootgesteld aan dieetrages, voedingsmiddelen worden verheerlijkt en aangeprezen allemaal in het belang van onze gezondheid.

Het probleem is echter dat er duizenden gezondheidsclaims bij de levensmiddelenproducenten liggen vanwege klachten over ongezonde voeding. Deze producenten doen er alles aan omons te laten geloven dat hun producten goed zijn.

Yoghurt
Er is niks mis met natuurlijke yoghurt, maar wel de super gezoete yoghurt die men in e supermarkt kan verkrijgen. Natuurlijke yoghurt kan de heilzame stof probiotica bevatten met goede bacteriën, die ook zit in zuurkool, kimchi en miso. In de yoghurt van de supermarkten zitten allerlei chemische smaakjes, kleurstoffen die er niet in horen te zitten. Val ook niet voor bevroren yoghurt en de vanille smaken want die zijn echt chemisch vergiftigd.

Sojasaus
Soja is een van de voedingsmiddelen die heel gezond kan zijn. Nu treffen wij de gehydrogeneeerde soja olie aan een soort transvet, die niet goed is voor onze gezondheid.

Margarine
Kunstmatig verwerkte oliën moeten we mijden, dus margarines, Je kan beter goede boter eten als de synthetisch nagemaakte margarine. Indien je andere dingen wilt proberen die gezond zijn probeer dan avocado´s, noten en verse bio groenten.

Eiwitten
Eiwitten worden ook zo aangeprezen. Tuurlijk, natuurlijke eiwitten zijn gezond maar zoals de voedingsmiddelenindustrie het aanprijst is een beetje oerdreven.
Bananen

Bananen worden tegenwoordig op industriële wijze geproduceerd en is dus een van de meest calorierijke vruchten die er is. Ik zie bijna geen verse bananen meer op de markt in mijn dorp, ik weet niet hoe het bij u is. Ben voorzichtig met grote hoeveelheden van die bananen te ten, het schaadt uw gezondheid.

Nep Vlees

Nep vlees als vleesvervanger.

Je ziet het overal.
Nepvlees bevat soja, koolzaadolie en maïszetmeel.

Niet goed voor ons lichaam

Proteine repen
Vol met suikervervangers en suiker. Kijk maar op de reep wat voor ingrediënten erin zitten. Het is grote rommel die je gezondheid schade toebrengt

Volkoren meel
Volle granen, hoe verzinnen ze het. Volkoren meel kan ik nog inkomen maar granen zijn granen en dan het liefst onbewerkt verwerken. De korrels die ze gebruiken bij volkoren meel zien er niet uit als je beste vriend.

Salade Dressing
Kant en klare dressings die aangeprezen alsof je de hoofdprijs hebt gewonnen in de loterij. Veel eiwitten, veel koolhydraten, veel suikers en veel zouten zitten erin. Een vetvrije dressing zelf maken zou beter voor de gezondheid zijn.

Fruitsappen
Ben voorzichtig met fruitsappen die zo overdreven worden aangeprezen. Indien je echt gaat nakijken wat er in zit heeft het vaak niets met sinaasappel of appel te maken. Ze bootsten de smaken na met smaakversterkers die ongezond zijn voor het lichaam. Puur sap al helemaal over te zwijgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten