dinsdag 27 augustus 2013

Allergieën zijn vervelende kwalen

Allergieën zijn vervelende kwalen




Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen die op zich helemaal niet schadelijk hoeven te zijn, zoals stuifmeelkorrels , schilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen. Allergenen komen vooral via de huid en via de luchtwegen het lichaam binnen, waarna het immuunsysteem deze allergenen onschadelijk probeert te maken met een soms 'overdreven' allergische reactie.

De klachten (loopneus, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, diarree) zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen. Hooikoorts is een bekend voorbeeld.


Maar ik ben me er eens gaan verdiepen en er zijn allergieën waar ik nog nooit van gehoord heb. Men kan bijna allergisch zij op alles. Chemicaliën van dieren, allergisch tegen planten of allergisch voor sieraden.



Sieraden allergie



Nikkel is een van de belangrijkste oorzaken van sieraden allergie. Het groot deel van de allergie ontstaat binnen enkele minuten na het aanraken van nikkel of andere metalen. Ik zelf heb dat met de bh sluitingen, gespen op schoenen en nikkel en ook zilveren sieraden. Symptomen zijn huiduitslag. Jeuk of roodheid van de huid. Er kunnen blaren ontstaan en de huid kan breken. Nikkel allergie kunnen ze achterhalen door middel van een pleister test. Ze wordt meestal behandeld door een cortison crème die je alleen maar mag toepassen op het getroffen gebied. Gebruik las je deze allergie wilt voorkomen geen nikkelen sieraden. Ik draag alleen maar goud of de echte sterling accessoires. Je kan de juwelier vragen om het sierraad te voorzien van een niet allergische metalen laag.


Parfum allergie




Parfumallergie is een allergie voor geurstoffen en smaakstoffen. Deze geur en smaakstoffen kunnen natuurlijk zijn of synthetisch. Ze zitten in cosmetica, reinigingsmiddelen en luchtverfrissers. Ook in hout, en voedingsmiddelen zoals koffie, kruiden, prei en gebrande voedingsmiddelen. Mensen die allergisch zijn hebben last van waterige ogen, niezen, vernauwing van de keel, jeukende huid, astma aanvallen, tinteling van de lippen en met contact met de huid eczeem. De behandeling moet er op gericht zijn deze symptomen te bestrijden en dat kan alleen door neussprays en keelsprays.


Katten allergie



Bij een katten allergie zijn mensen allergisch voor de huidschilfers en de haren van een kat. Het lichaam reageert door middel van een reactie op de stoffen van de kat waar het lichaam niet tegen kan. De meeste mensen gaan bij deze allergie hoesten, niezen, waterige ogen, jeuk en soms zwelling van het gezicht. Je kan weer met neus en keel sprays beginnen maar er zijn ook natuurlijke middeltjes die helpen tegen een kattenallergie. Indien je een halve citroen uitperst in lauw water en die drinkt op de lege maag, fungeert dit als groot reinigingsmiddel. Eucalyptus dampen kunnen katten allergie verminderen en zo ook kruiden zoals brandnetel, ginseng en rode klaver.



Water allergie



Deze allergie heet auagenic pruritus. Ze wordt gekenmerkt door jeuk als je in contact komt met water. Ze hebben een afkeer aan een bad nemen of douchen daar zich dan de sterke jeuk ontwikkelt. Symptomen kunnen variëren van jeuk tot het dalen van je lichaamstemperatuur. De symptomen zijn roodheid, zwelling, pijn en jeuk, direct na contact met water. Deze blijft meestal gedurende één uur aanhouden. Deze vorm van allergie komt soms binnen één familie meerdere malen voor. Warm water lijkt de allergische reactie te verergeren.

Aquagenic urticaria is een zeer zeldzame vorm en veroorzaakt vaak netelroos. Ook deze komt voort na contact met water. De huid voelt branderig aan en jeukt heel erg. Ook de ogen kunnen droog en branderig aan gaan voelen. Tijdens het drinken van water, kan de keel opzwellen. De behandeling kan bestaan uit zalven, histamine en soms lichttherapie. Ook Propanol wordt soms gebruikt om de allergie tegen te gaan.


Latex allergie



Latex is het melksap van rubber. Deze stof is veel terug te vinden in huishoudelijke producten, zoals rubberen handschoenen, elastiekjes, spenen, schoenzolen, maandverband en condooms.
Je hebt type I en II latex allergie. Type I is de minst schadelijke, maar type II kan leiden tot ernstige aandoeningen. De bloeddruk daalt en je kan het bewustzijn verliezen. Andere symptomen zijn huiduitslag, loopneus, en netelroos. Ernstige klachten kunnen zijn kortademigheid, piepende ademhaling, lage bloeddruk, afasie, misselijkheid en braken en beklemming op de borst.

Behandeling kan alleen maar werken als je elk contact vermijd met latex.
Wanneer je last hebt van bovengenoemde symptomen is het altijd verstandig de huisarts te bezoeken. De huisarts kan je doorverwijzen naar een allergoloog. Deze zal gaan onderzoeken waar je allergisch voor bent. Wanneer je het vermoeden hebt dat je klachten door het gebruik of door het contact met Latex komen, dan moet je dit vermelden. De allergoloog weet dan in welke richting hij of zij moet zoeken.


Zonlicht allergie



Zonneallergie is een aandoening waarbij je huid overgevoelig is voor (zon)licht. Dit uit zich in jeuk, witte schilfertjes op de huid, uitslag op de huid en huiduitslag door een rode huid. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben, en zonneallergie ontstaat vaak al op jongvolwassen leeftijd. Zonneallergie kan een dus dan is ernstige vorm aannemen dat je overgevoelig voor zonlicht wordt en overdag niet naar buiten kunt. In het park zonnebaden of op vakantie liggen aan het strand is voor deze mensen taboe. Puistjes, blaasjes, roodheid, jeuk ontstaan en soms ergere klachten. Mensen kunnen verward raken en het bewustzijn verliezen. De aandoening komt meer voor bij vrouwen dan mannen, De ziekte PMLE zoals deze wordt genoemd is een immuunreactie die opkomt als je blootgesteld wordt aan zonlicht. Mensen moeten als ze buiten lopen zich goed beschermen tegen de zon en elk stukje huid met kleding bedekken.


Vandollum

1 opmerking:

  1. How To Claim Your £1xbet Bonus - 2xbet - 2xBET.com
    The first thing you need to know 충청남도 출장마사지 about the 2xbet casino bonus is that you can 양산 출장마사지 claim free bets and 경산 출장마사지 free cash without even making a 1xbet 먹튀 deposit. So you can enjoy a bonus with 광양 출장샵

    BeantwoordenVerwijderen