dinsdag 27 augustus 2013

De 10 Beste Voedselbronnen Qua Antioxidanten

De 10 Beste Voedselbronnen Qua Antioxidanten




Antioxidanten zijn belangrijk voor de gezondheid. Anti-oxidanten beletten dat Vrije radicalen schade aanrichten en helpen ongewenste oxidatie te voorkomen in ons lichaam. Lichamelijke veroudering, schade aan huid en bindweefsels blijken het gevolg te zijn van vrije radicalen. Anti-oxidanten kunnen veroudering vertragen. Antioxidanten zijn stoffen in het voedsel die schade aan uw lichaam en cellen regenereren. Door toename van antioxidanten kunnen wij allerlei ziekten tegengaan, aoals kanker, chronische ziekten, hart en vaatziekten en de ziekte van Parkinson.

In het algemeen zijn alle fruit en groenten goede bronnen voor deze stoffen. maar er zijn ook ander stoffen waarin veel antioxidanten zitten, waar je zo niet aan denkt.
Kruiden



Kruiden zijn een belangrijke bron voor antioxidanten. In het bijzonder kruidnagel, orgenao, rozemraijn, tijm, salie en vanille. Kruiden geven dus niet alleen smaak aan je grechten maar zijn ook nog eens uspergezond. Ze zijn mineraalrijk en hebben een goede antioxidanten werking. Cayenne peper bijvoorbeeld vermidnert pijn en stiumleert het metabolisme. Chili peper is rijk aan vitamine en dille werkt antibacterieel. kaneel reguleert de bleodsuikerpsiegel en knoflook is boekddrukverlagend. Koriander kan je goed gebruiken bij een blaasontsteking en kruidnagel werkt ontstekingsremmend.


Chocolade

Chocolade bevat tla van antooxidanten. Ik praat dan wel over pure chocolade. Pure ongezoete chocolade en donkere chocolade snoepjes, dus pure chocolade, bevat de meeste antioxidanten. melkchocolade heeft een zwakkere antioxidanten kracht. deze bevatten ook meer suiker en vetten. Cacaopoeder en pure chocolade bevatten meer antioxidanten en polyfenolen dan de fruitsap. Daardoor biedt chocola een buitengewoon goede bescherming tegen hartziektes en kanker.



Koffie

Koffie is een goede bron van antioxidanten. Antioxidanten maken koffie tot een gezonde drank, zo blijkt uit een studie uitgevoerd aan de Universidad Autnoma Metropolitana-Iztapalapa in Mexico.Deze antioxidanten kunnen bijzonder nuttig zijn in de strijd tegen vrije radicalen, stoffen die allerlei schadelijke ziekten veroorzaken. Uiteraard worden deze stoffen aangetroffen in cafeïne, de werkzame stof in koffie. De invloed van koffie op onze gezondheid kan dus groter zijn dan eerst was gedacht. Onderzoeker Jorge Rafael Leon-Carmona voerde heel wat onderzoek uit rond de interactie van antioxidanten op de vrije radicalen. De antioxidantaen in cafeïne zouden het menselijk lichaam beschermen tegen het ziekteverwekkend effect van de vrije radicalen.



Bessen



Eén handvol açaibessen bevat evenveel antioxidanten als vijf porties wortelen, appelen of broccoli. De donkerpaarse bes ziet er een beetje uit als een druif en de smaak lijkt op die van bramen of kersen, met een vleugje chocolade. de Mangosteen vrucht uit Azie bevat antioxidanten die werken op ons immuunsysteem. Het sap van de vrucht heeft een anti allergische werking, remt ontstekingen af en verbetert huidproblemen. Baluwe bessen, aardbeien, sinaasappels en blauwe pruimen scoren hoog bij de antioxidanten.



Noten

Walnoten zitten vol antioxidanten die vrije radicalen, stofjes die schadelijk zijn voor ons lichaam, aanpakken. De vrije radicalen worden als het ware ontwapend en kunnen geen schade meer aanrichten.Pistahce noten bevatten veel vitaminen en antioxidanten. Ze zijn goed tegen hart en vaatziekten en ook bij obesitas. in de noot zit vitamine B 12 en Vitamine E. Hazelnoten kan je zo in de natuur oprapen en ze zitten vol met vitaminen en mineralen. Sesamzaad bevat veel antioxidanten en beschermt onze lever.



Bonen



Bonen, bonen en nog eens bonen. Deze kleine peulvruchten zijn zo ingeburgerd dat je ze vaak gedachteloos op je bord schept. Geheel onterecht! De bonen bevatten namelijk stuk voor stuk super goede voedingsstoffen die van invloed zijn op je gezondheid. Een kopje witte bonen bijvoorbeeld bevat een grote hoeveelheid vezels die goed zijn voor je botten en je stoelgang. Hoe donkerder de boon hoe meer antioxidanten. Kikkererwten bevatten foliumzuur wat helpt je hart te beschermen.


Gedroogd fruit



Gedroogd fruit kan zo uit het zakje gegeten worden. Het is een hele goede vervanging voor snoep (ook voor je kinderen). Het is zoet en lekker en zit ook nog vol met vitamines, mineralen en vezels. Je kunt het gedroogde fruit overal eten: tijdens werk, in de auto en op de bank voor de televisie.
In een bakje magere yoghurt zijn gedroogde vruchtjes ook heerlijk, bijvoorbeeld tutttifrutti.

Dit is een mix van allerlei gedroogde vruchten. Lekker als toetje of ontbijt in combinatie met muesli.Gedroogde vijgen zijn gelukkig laag in vet en natrium maar bevatten veel voedingsvezels en mineralen. Gedroogde vijgen bevatten kalium voor een goede bloeddruk, calcium voor sterke botten, magnesium voor een gezond zenuwstelsel, koper voor gezonde pezen en gewrichten, mangaan voor de energieproductie en ijzer voor een optimaal zuurstoftransport. Omdat gedroogde vijgen vol vezels zitten, bevorderen ze de stoelgang. Daarnaast zijn gedroogde vijgen zeer geschikt voor mensen die willen afvallen, omdat vijgen snel een verzadigd gevoel geven.



Kleurrijke vruchten



Rood voedsel is goed voor onze nieren, blaas en spieren. Keuzes omvatten tomaten, rode paprika, watermeloen, kersen, veenbessen, frambozen, rode bieten, en aardbeien. Tomaten en watermeloen krijgen hun rode kleur van de lycopeen, een krachtige antioxidant. Rode paprika’s bevatten een aanzienlijke hoeveelheid van beta-caroteen, dat het immuunsysteem stimuleren eigenschappen heeft. Bieten worden hoog in ijzer en folaat. Bessen zijn een goede bron van vezels en behulpzaam antioxidanten, zoals vitamine C.Go Green! Groene groenten of fruit, dat wil zeggen, zoals broccoli, spinazie, sla, erwten, komkommer, avocado, kiwi’s, peren, sperziebonen, selderij, witte druiven, artisjokken, courgettes, spruitjes of limoenen.

Deze kleur groente en fruit zit boordevol gezonde ingrediënten zoals folaten, vezels, vitamine A en C. kruisbloemigen groenten zoals broccoli en kool zijn sterke anti-kanker voedingsmiddelen. Goed voor de huid, ogen en immuunsysteem. Er zitten veel vitaminen en mineralen in. Bijvoorbeeld foliumzuur (vorming rode bloedcellen en DNA) of vitamine K (botstofwisseling). Okra, koriander, erwten, bonen, komkommer en melkproducten.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten