dinsdag 27 augustus 2013

CAMBRIDGE DIEET GEVAARLIJK

CAMBRIDGE DIEET GEVAARLIJK

Het Cambridge Dieet heeft zich in Nederland al snel ontwikkeld tot een favoriet dieet. Er wordt alleen niet bij vermeld, dat als je er eenmaal mee begint, je jou eigen gezondheid op het spel zet.

logo Queen's Award for Enterprise







Op de Cambridge Website lokken ze de mensen met de slogans:
Als een gewoon dieet niet bij u werkt!
Verantwoord, snel en effectief afslanken met onze producten!



Het Cambridge Weight Plan wordt wereldwijd verkocht in 24 landen. Het product wordt in Engeland gemaakt en heeft er in 2012 een Queen´s Award mee gewonnen. De distributie voor de Benelux landen wordt uitgevoerd door een bedrijf in Amersfoort. Ze zeggen te beschikken over ervaren consulenten, die kennis dragen, vaardigheden hebben en begeleiden bij het afvallen naar hun streefgewicht. Ze doen dit door middel van het voorzien van voedzame en uitgebalanceerde producten, door begeleiding, ondersteuning en aanmoediging tijdens en na het gebruik van deze producten en ze willen dat je het eens bent met hun strategie om te komen tot een gezondere en gelukkigere levenswijze.


Het dieet is zo vernoemd, omdat een voedingswetenschapper aan de universiteit van Cambridge, na jaren lang onderzoek een totaalvoeding heeft gecreeerd, die ons van alle vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten zal voorzien. Natuurlijk is dit product getest volgens de Europese wet - en regelgeving. Het Cambridge 500 is een dieet geschikt voor mensen met zwaar overgewicht.
Bij Cambridge 800 worden je producten afgestemd op maar 1200 kcal, waardoor het gewichtsverlies nog sneller afneemt.


verpakkingen Cambridge 500
Een week Cambridgen kost je gemiddeld 50 euro per week en natuurlijk moet je ook de intake ook betalen. Je moet je strikt aan het plan houden, mag niks er naast eten, geen andere voedingssupplementen gebruiken en je moet je aan de afspraken houden. Daarnaast moet je nog tweeeneenhalve liter water er bij drinken, omdat water helpt bij de afbraak van de vetvoorraad.
Mensen die aan dit dieet gaan kunnen behoorlijke bijverschijnselen krijgen. Hoofdpijn, duizeligheid,constpatie,diaree,misselijheid, haaruitval en een droge huid. Na een aantal dagen het dieet te hebben gevolgd, komt je lichaam in een staat van Ketose. Het lichaam wordt beroofd van glucose, waardoor de lever gaat zorgen voor afbraak van de vetten.

Nu wordt het een persoonlijke kwestie!

Mijn jongste dochter was een gezonde baby van achteneenhalf pond, 54 centimeter lang, dus een groot kind. Van kleins af aan had zij aanleg om dik te worden en toen zij ouder werd zat zij daar enorm mee. Haar twee zusjes hadden een tenger postuur geschikt voor maatje 36 of 38, en zei ging steeds meer de grotere kledingmaten in. Begin dit jaar is zij begonnen met het Cambridge Dieet bij ons hier in de buurt. Ik was nog aan het strijden om mijn uitkering hier rond te krijgen en een woning te krijgen en mijn dochter begon met dit hongerdieet. Maand na maand vlogen de kilo´s er af en de glimlach om haar mond werd steeds groter. In totaal is zij in 7 maanden meer dan veertig kilo afgevallen.
Wat de zogenaamde ervaren Cambridge consulenten er niet bij vertellen, is dat er ook nadelen zitten aan dit dieet. De minimale grens van inname van calorieen mag niet minder zijn dan 1200 kcal. Cambridge zit daar met de Cambridge 500 en 800 ver onder. Dit dieet voorziet maar in 400 tot maximaal 800 kcal per dag. De ketose waar de afvallers in terecht komen, zorgt er elke keer meer voor dat er ook spiermassa verbrand wordt. Je krijgt een metabolische onbalans in je lichaam, wat nadelig werkt op je algehele stofwisseling. Je gaat belangrijke voedingsstoffen missen, zoals kalium, calcium en natrium.


Lage niveaus van calcium kan leiden tot hartritmestoornissen, maar ook tot de dood.


Het Cambridge Dieet Plan is gewoon een pyramide systeem.Het product op zich kost maar 17,50 euro en wordt verkocht voor 50 euro. Iedere nieuwe klant zorgt weer voor een plek hogerop in de pyramide.



Mijn dochter is vanmorgen opgenomen in het ziekenhuis. Na het stoppen met het Cambridge Dieet kwamen de klachten pas echt naar voren. Ze mocht weer normaal gaan eten, maar het lichaam weigerde om de stofwisseling normaal op gang te laten komen. Het lichaam gaat vocht vast houden maar ook de gehele stoelgang komt niet meer op gang. Drie weken geleden zaten we ´s nachts al op de intensive care en die schoven ons af met een laxeermiddel. Meteen door naar de eertse hulp van het ziekenhuis, waar ze haar een infuus aanlegden, pijnstillende middelen toedienden en een echo en foto van haar buik hebben gemaakt.


Op deze foto kon je zien dat haar darmen totaal verstopt waren, en niet van deze tijd, maar van een veel langere periode. Ik mocht haar weer naar huis meenemen, maar de klachten die ze had bleven bestaan. Ze werden alleen maar erger. Pijnscheuten boven in haar maag, krampen door haar hele buik, ze zag het niet meer zitten. Ze is zelf verpleegkundige op de dialyse en via haar baas, is ze direct opgenomen op de accute opname.Ze gaan nu proberen via het welbekende barium papje, wat zo goor smaakt, haar darmen leeg te krijgen. Morgen wordt er weer een echo gepland, een coloscopie en nog wat verdere onderzoeken. De bloedtesten zijn vandaag al gedaan, dus daar zullen we morgen meer over horen.


Ik ben net bij haar geweest op bezoek en dan moet ik mijn jongste kind daar zo zien liggen. Een mooie jonge vrouw die er alleen maar zo wilde uitzien, zoals het ideaalbeeld wordt weergegeven op televisie en in bladen. Slank, bijna anorexia, platte buik, geen rimpels en helemaal strak in het vel. Die zich niet geaccepteerd voelt door mensen om haar heen, omdat ze anders uit ziet als het zogenaamde ideaal.

Cambridge dieten is gevaarlijk. Het is een bedreiging voor de gezondheid van de mens.

Er wordt je niet verteld indien je dit dieet start, dat je metabolisme aangetast wordt. Je stofwisseling raakt van slag en kan uiteindelijk er totaal mee ophouden. De lever gaat achteruit, de alvleesklier weet niet meer wat hij moet doen, je spiermassa wordt aangetast, teveel zaken die je gezondheid aantasten.
De darmen kunnen afgesloten raken door een of meerdere Ileussen. Dat zijn stoornissen in de doorgang van voedsel door de darm, wat ook wel darmafsluiting of darmobstructie wordt genoemd. Ernstige klachten ontstaan er en soms een levensgevaarlijke situatie. De darm kan perforeren, waardoor er met spoed geoperereerd moet worden.


Het is toch te schandalig voor woorden dat consulenten je dit er niet bijvertellen. Ik vind het wel verbijsterend, dat een bedrijf gewoon doorgaat met het verkopen van een middel dat de gezondheid ernstig kan schaden.



Ik hoop voor mijn dochter dat er nog niet al te veel schade is aangericht, maar indien er ernstige problemen zouden ontstaan, zal ik er gegarandeerd werk van maken.

Een hele verontrustende en liefhebbende moeder.

Hier het vervolg
http://plazilla.com/1-een-geweldige-dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten