maandag 2 december 2013

Wandelen verlaagt de kans op een beroerte bij mannen

Wandelen verlaagt de kans op een beroerte bij mannen




Mannen van middelbare leeftijd en oudere mannen kunnen beter elke dag gaan wandelen, want onderzoekers hebben aangetoond dat mannen zo de kans op een beroerte verlagen. Onderzoekers hebben specifiek gekeken naar de snelheid van het wandelen en de afstand die ze moeten lopen.
Beroerte is vaak een oorzaak van overlijden bij mannen. Barbara Reuters leidde het onderzoek in Engeland en ze keek naar levensstijl van de mannen. De studie bewees dat als mannen elke dag een stuk gingen wandelen dat het een preventie strategie was om een beroerte te voorkomen.


De medische gegevens van de deelnemers van het onderzoek werden geanalyseerd en ook op de lange termijn bekeken. De studie vond al plaats in de jaren 80 en werden herhaald in 2000 en 2005. Drieduizend mannen hebben meegedaan aan het onderzoek, mannen die nog nooit een beroerte of een andere vorm van hart en vaatziekte hadden gehad. De periode er na kregen 195 mannen een beroerte end at waren de mannen die niet hadden gewandeld. De onderzoekers beweerden at hoe meer je liep hoe minder kans op een beroerte.


Het risico op een beroerte werd met 38 procent verlaagd door te wandelen. Spaanse onderzoekers melden vorig jaar dat vrouwen die lekker stevig doorliepen en meer te voet deden ook een lager risico hadden op een CVA:



Eigenlijk zou het dus voor ons allemaal goed zijn om wat meer te voet te doen en wat meer te lopen in de week. Ik ga er in iedere geval mee beginnen want door mijns schrijf werk zit ik vele uren per dag. ik ga zo de hond halen en lekker het bos in met hem. Wat meer lichaamsbeweging doet me goed.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten